Schuurwerk

Mooi traditioneel

<center><img src="https://stucadoorsbedrijfbroerenvanosch.nl/wp-content/uploads/2017/03/erkend-sticker.png" width="60" style="margin-right: 50px">   <!-- [et_pb_line_break_holder] --><img src="https://stucadoorsbedrijfbroerenvanosch.nl/wp-content/uploads/2017/03/noa-sticker.png" width="60"></center><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] -->

Wat is schuurwerk?

Schuurwerk is een traditionele eindafwerking met een zanderig oppervlak en een draaiende schaduwwerking, die toe te passen is in elk interieur. Schuurwerk kan zowel op wanden als plafonds worden toegepast. Het wordt gemaakt van gips waaraan zilverzand en kalk is toegevoegd. Met een spons worden er in de natte mortel overlappende cirkelvormen gedraaid, waarbij een fijn gestructureerd en traditioneel plafond ontstaat.

Hoe brengen we schuurwerk aan?

Allereerst dient de ondergrond ingelijmd te worden met grondeer- of betocontact. Dit is een voorstrijk (lijm) die zorgt voor een goede hecting van de gipspleister. Daarna brengen we groen- of geelband aan. Dit is een gipspleister die speciaal geschikt is voor schuren. Zit dat er eenmaal op, dan kunnen we met de schuurspons aan de slag. Daarmee maken we draaiende bewegingen waarbij een licht of donker effect word gecreëerd. Plafond schuurwerk hoeft niet meer afgewerkt te worden. Wand schuurwerk kunnen we nog een mooie kleur geven met sauswerk.

Weet u nog niet precies wat u wil of heeft u nog advies nodig? Neem dan eerst vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag!