Pleisterwerk

Voor een strak resultaat

   

Wat is pleisterwerk?

Pleisterwerk bestaat uit een dunne laag specie (mortel) van kalk en/of cement en gips met zand die vlak op muur, gewelf of plafond wordt aangebracht. Pleisterwerk is meestal een gladde wand- en plafondafwerking zonder naden die geschikt is als ondergrond om te behangen of te sauzen. Pleisterwerk wordt vaak gebruikt voor vlakke lagen op binnenmuren en gevels. Doordat het product niet egaal opdroogt, is (bijna) altijd een nabehandeling vereist.

Zo brengen wij pleisterwerk bij u aan.

Het kan zijn dat de wanden eerst door ons uitgeraapt moeten worden. Uitrapen is een vakterm voor het egaal maken van muren met vrij grove gaten. Met meer dan een halve centimeter dik aan te brengen mortel rapen we dit uit, zodat de ondergrond weer egaal is. Vervolgens wordt de ondergrond gelijmd met grondeer of betocontact. Dit is een voorstrijk (lijm) die zorgt voor een goede hecting van de gipspleister. Zodra de voorstrijk opgedroogd is kan het afgewerkt worden als glad pleisterwerk. Als laatste moet het geheel nog voorzien worden van een texlaag. Dit kan zowel met de roller als met een spuitmachine gedaan worden. Ook dit kunnen wij voor u doen!

Weet u nog niet precies wat u wil of heeft u nog advies nodig? Neem dan eerst vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag!